Bölgesel Kriz Kapsamında Kısa Çalışma Ödeneği KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz OHAL bölgesinde bulunan ve Kısa Çalışma Ödeneği başvuru…

 

 

Bölgesel Kriz Kapsamında Kısa Çalışma Ödeneği İşveren Başvuru Ekranları Kılavuzu

Bölgesel Kriz Kapsamında Kısa Çalışma Ödeneği

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURU KILAVUZU

Bu kılavuz OHAL bölgesinde bulunan ve Kısa Çalışma Ödeneği başvurusu yapmak isteyen işverenler için örnek verilerle hazırlanmıştır.

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak isteyen işverenlerimiz, her bir işyeri için ayrı ayrı başvuru yapması gerekmektedir.

İŞKUR İŞVEREN KAYDI OLUŞTURMA AŞAMALARI

1. İşveren Olarak Sisteme Giriş

Kurum hizmetlerinden faydalanmak isteyen işverenlerin sistemimize giriş yapması gerekmektedir. Sistemimize işveren girişleri iki türlü sağlanmaktadır.

» Yeni işyeri kaydı

» Var olan işyeri kaydına giriş

Kısa Çalışma Ödeneği başvurusunda bulunmak isteyen işverenlerin Kurumumuzda işyeri kayıtlarının bulunması gerekmektedir. E-devlet üzerinden yapılacak başvurularda kaydı olmayan işyerleri için Kurumumuz sayfasına yönlendirme yapılarak kayıt işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

İŞKUR’a kayıt işlemleri e-devlet üzerinden gerçekleştirilebileceği gibi www.iskur.gov.tr internet adresinde yer alan “İnternet Şubesi/E-Şube” (https://esube.iskur.gov.tr/) bölümüne giriş yaparak, ardından “İşveren” başlığı içerisinde bulunan “Üye Ol” butonuna tıklanarak da gerçekleştirilebilir.

Tamamı İçin Tıklayınız

Kaynak: İŞKUR